website templates free download

CSSP-TANCHAZ-2020

"A népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatása"

Célja: a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése.

A nyertes pályázat adatai:  

Projekt címe: Napkori esték 2020.

Projekt kezdete: 2020.08.01.

Projekt vége: 2021.06.30.

Projekt összköltsége: 800.000,- Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A támogatási időszakra vonatkozó szakmai tervek, programok:

A napkori táncházak beindulásának fő célja az volt, hogy a településen élők mind szélesebb köre ismerkedhessen meg a néptánc, a népi kultúra és a néphagyományok szépségeivel. A kezdeti időszakban a táncházat megelőzően egy előadás, bemutató volt, amivel a népi kultúra széles palettáját próbáltuk megmutatni az érdeklődők számára. A támogatási időszakban is hasonló módon gondolkodunk, ezért a táncházak előtt a következő programokat tervezzük: babadaloló, játékos hangszerbemutató, népi játszó, nemezkészítés, korongozás, népdal tanulás. Célunk nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek bevonása is, ezáltal családi programok megvalósítása, melynek kiteljesedése a közös, önfeledt táncolás. A táncházakban nyírségi, szatmári, moldvai, szilágysági és nyárádmenti táncanyagok kerülnének palettára.

A projekt során megvalósult táncházakról készült fényképes beszámoló, vamaint a szakmai beszámoló jelenleg feltöltés alatt. A projekt még nem fejeződött be.


"A tánc a legmagasztosabb, a legmegindítóbb és a legszebb a művészetek között, mert nem puszta lefordítása és absztraktálása az életnek, hanem az élet maga."
Martha Graham


"Ha a szíved csordultig telt, akkor már nem beszélsz - hanem énekelsz. És ha a szíved túlcsordul, akkor már nem énekelsz - hanem táncolsz."
Tony Parsons


"A jó táncost a szíve teszi, nem a betanult lépések."
Thomas Hardy


"A tánc a mindenség lelke, minden mozog, minden forog, nincs megállás. De az örök mozgásnak rendszeres szabályai vannak, üteme van, a lélek adja."
G. Hajnóczy Rózsa


"Hogy tudna bárki is utálni bárkit, amikor ott vagyunk együtt és ugyanarra a számra táncolunk?
A tánctéren mind összetartozunk."

Leila Sales


"A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki, és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be."
Cesare Negri


"Nem a lábával táncol az ember."
Kicsem című film

Segíts egy megosztással!

Mobirise
Tudásért alapítvány

4400 Nyíregyháza, 
Család u. 164.
Nyilvántartási szám:
15-01-0002521
Adószám: 18976715-1-15

Kapcsolat

Telefon: -
Mobil: +36 (70) 702 4275
Email: tudasertalapitvany@gmail.com

Partnereink

Bellus Solar Kft.
Izotóp Intézet Kft.